Storstjärnor från Allsvenskan

Svensk fotboll kan bara riktigt bra och underhållande och det är ju tack vare alla dem duktiga spelarna, och det finnas många duktiga talanger och även stora stjärnor i den högsta svenska fotbollsligan Allsvenskan. Denna artikel kommer att handla om några av dem allra största spelarna i Allsvenskan.

Stjärnor förr och nu

Allsvenskan har varit och är ett hem åt några av landets men också världens bästa spelare. Även om Allsvenskan inte kan möta sig med dem andra störa europeiska ligorna så har man ändå fostrat spelare som Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg, Kim Källström och många fler och fler lär det bli. Att starta denna lista utan att nämna Zlatan Ibrahimovic är helt enkelt omöjligt. Fostrad och uppvuxen i Malmö och Malmö FF så är Zlatan Allsvenskans kanske största stjärna någonsin.

Henrik Larsson är en annan stor gigant som började sin karriär i Högaborg BK för att sedan spela för Helsingborg IF. Så småningom fick Europa upp ögonen och Henrik gick vidare till Barcelona och resten är historia. Fredrik Ljungberg är också ett exempel på en spelare som startade sin bana i Halmstads BK men gick vidare till Arsenal och även andra klubbar efter det. Ja som man kanske märker så har Allsvenskan haft ett par riktiga stora internationella spelar men hur ser det ut idag?

Stjärnorna är många

Många menar att Allsvenskan aldrig har varit bättre och hållit en sådan hög klass och detta tack vare alla talanger. Dansken Anders Christiansen har en gedigen karriär redan och har spelat för flera europeiska klubbar men spelar nu för Malmö FF där han har gjort en succé. Anders har redan vunnit SM-guld med sitt Malmö FF och fler priser lär det bli.

Sead Haksabanovic är en annan väldigt ung talang som med sin unga ålder, 22 år gammal redan har hunnit spela för flera klubbar där han senast spelade för IFK Norrköping och gjorde en riktigt bra säsong. Sead Haksabanovic är ett namn att lägga på minnet och för tillfället spelar han för ryska Rubin Kazan men Allsvenskan kan säkerligen se denna talang snart igen.

Sebastian Larsson är nästan en veteran på denna lista men är ack så viktigt och betydelsefull för AIK där han spelar idag. Sebastian har haft en gedigen karriär och främst i England men är nu på hemmaplan och spelar i AIK där han öser in mål. En av dem kanske hetaste spelarna just nu är stockholmaren Stefano Vecchia som startade sin karriär i Vasalund IF och har spelat för IK Sirius men skrev på ett kontrakt för den norska klubben Rosenborg så sent som i våras.

Johan Larson är ett bekant namn som spelar dels för det svenska landslaget men också för IF Elfsborg där han har gjort en riktig succé. Henok Goitom är en av Sveriges största stjärnor och spelar sedan 2017 för AIK där han har gjort succé. Henok har tidigare spelat för europeiska men också amerikanska klubbar men valde att gå till AIK vilket var ett klokt val då han har gjort riktigt succé i laget.

Lämna en kommentar