Fighten om Stockholm – Tankar om säsongen 2018

Duellen om vem som är bäst i Stockholm av dom tre stora gigantiska rivalerna inom idrottslivet i Stockholm går vidare och i denna del tar vi en titt på fotbollsåret 2018 som verkar kunna bli en fight i stor del mellan just Hammarby, Djurgården och AIK. Svårt att kunna jämföra i många av dom andra sporterna som föreningarna är aktiva i då dom inte spelar i samma division.

Säsongen 2018

Årets säsong som är den 94 i ordningen inkluderar spel i världsmästerskapen för Sveriges del och starten av allsvenskan i april tills det att uppehållet för dessa mästerskap sker kommer bli väldigt intensiv och spännande. Att lagen från Stockholm kommer dominera publikligan i år igen är knappast någon vågad gissning om vi tittar tillbaka på hur det sett ut dom senaste åren med Hammarby som klar etta före AIK och Djurgården inte långt efter. Frågan är om AIK detta år kommer kunna ta upp kampen med Bajen från söder eller inte och enligt mig så kommer det i slutändan helt och hållet bero på hur bra det går för AIK på planen, om man kommer vara med och kämpa om guldet i år hela vägen så kommer intresset ligga på och publiken samlas på matcherna i Solna. Mitt tips är ändå att det kommer vara Hammarby som vinner matchen om publiken i Stockholm i år igen eftersom dom oberoende av läget i tabellen verkar hålla intresset bland sina fans. Jag har inte nämnt Djurgården med ett ord och mer än så här kommer jag inte skriva om dom då denna match om publiken i jämförelse med Hammarby och viss mån AIK känns som en walk-over.

Säsongen 2018

Hur det kommer se ut på planen?

Om jag hade skrivit detta innan säsongen så skulle jag ha trott att fighten på planen skulle stå mellan AIK och Djurgården baserat på förra året samt hur lagen ser ut detta år. Men det har redan spelats ett par omgångar av årets serie när jag skriver detta och måste väl få lägga till att Hammarby har startat detta år otroligt bra och det verkar som att dom också vill ha ett ord med i leken om vem som ska bli bäst i Stockholm och kanske även bäst i Sverige. AIK har även dom fått en bra start och om detta håller i sig tills efter sommaren och höstspurten så kommer slaget om Stockholm bli otroligt intressant och fotboll kommer snackas i Stockholm och Solna trakterna ända tills slutomgångarna i november. Djurgården har halkat efter lite men det är bara början ännu så chansen finns att dom och Östermalm hakar på i toppen vilket bara vore roligt.

Hur det kommer se ut på planen?

Mina personliga tips

Jag tror att Djurgården kommer få det svårt att hänga med, dom har en del toppspelare som det finns en stor risk att dom kommer tappa under transferfönstret. Finns alltid att en chans att dom hittar fullgoda ersättare men inte alltid lätt med nya spelare i laget och med derbyspöket hängandes över axeln så kan man inte vinna fighten om Stockholm så mitt tips är att dom slutar 5a i år. Känns riktigt svårt att bedöma om Hammarby kommer fortsätta som dom startat, om dom klarar av att undvika dom djupare svackorna som brukar dyka upp någon gång samt får ha spelartruppen intakt så tror jag att rent spelmässigt baserat på vad jag sett har en hygglig chans att hänga med länge, men inte riktigt lika starka som AIK så tror dom slutar trea i år. AIK har alla chanser att vinna allsvenskan i år och därmed slaget om Stockholm igen och även om gnaget varken är störst, bäst eller vackrast i statistiken under alla årens lopp så är mitt tips att i alla fall i år så får dom vara bäst inte bara i Stockholm utan även i hela landet.