Fighten om Stockholm – Sommaruppehåll och VM

Stockholmsfighten rullar vidare och när vi nu har kommit till sommaruppehållet så ser vi att lagen från Stockholm har tagit täten i detta år allsvenska, dom första 3 omgångarna visade att både Hammarby och AIK ville vara med och kämpa om titeln men en serie är lång och nu under sommaruppehållet har vi lite mer svar på hur det kommer att gå.

Först och främst får vi väl notera till alla stockholmare är skadeglada när man ser hur jobbigt Malmö har haft det, om detta är jag säker på att fans från alla dom 3 klubbarna är överens om samt att Östersund har haft det kämpigt både på planen och andra saker utanför som säkert skadat dom en hel del. Hur ser det då ut för Stockholmslagen? Om vi börjar med Djurgården så kan man väl säga att starten var inget som direkt var att skryta över men dom senaste omgångarna innan uppehållet har det sett lite bättre ut och inför uppehållet kan vi hitta Djurgården på en 4:e plats vilket innebär att dom är sämst i Stockholm. AIK har sett stabila ut och gnetar på med ett stabilt försvarsspel som gör dom svårslagna och inte många lag har klarat av att hota dom i matcherna men å andra sidan så spelar dom oavgjort i många matcher vilket gör att dom tappat lite mark men dom flesta fans är nog riktigt nöjda med att laget vann dom båda derbyna under våren. Vi hittar AIK på en tredje plats och kan nog räkna med att dom har en bra chans att vara med och slåss om guldet hela vägen.

Fighten om Stockholm – Sommaruppehåll och VM

Norrköping har spelat en ganska trevlig fotboll under våren och vi hittar dom på en andra plats och blir spännande att se om dom klarar av att ladda om inför hösten och vara med och slåss om titeln. Den stora överraskningen och det bästa Stockholmslaget inför höststarten är Hammarby som inte bara överraskat mig utan även många experter då dom spelat en riktig rolig och anfallsglad fotboll och jag tror att dom inte direkt tycker sommaruppehållet kommer lägligt då man är inne i det perfekta flytet. Med 19 omgångar att spela under hösten så kan självklart mycket ändras i tabellen men även i lagens spelartrupper med spelare som köps in eller säljs ut under transferfönstret, personligen tror jag AIK ligger bra till för att ta hem titeln med en lite breddare trupp än både Hammarby och Norrköping. Djurgården har i dom senaste matcherna sett bra ut men finns en del rykten om att en del spelare är på väg ut men det kan även innebära nya spelare in så vi får väl se vad som händer på den fronten.  Med 3 lag från huvudstaden uppe i toppen så garanterar jag att temperaturen bland fansen kommer ligga uppe i topp under sommaren och inför hösten och även om allsvenskan tar uppehåll så börjar det krypa i kroppen inför det stundade världsmästerskapet i Ryssland och personligen drömmer jag om ett nytt 1994 men är mer rädd för att vi får se ett nytt fiasko liknade det 1990 med 1 – 2 i alla matcher.