Djurgårdssupportern

Om ni följt med i vår serie så vet ni att vi i tidigare delar pratade med supportrar till AIK och Hammarby och vad dom tycker och tänker om dom andra två Stockholmslagen och självklart kommer vi i denna del även få ta del av vad en Djurgårdare har för tankar och åsikter om rivaliteten mellan dom olika klubbarna.

När blev du Djurgårdare?

Någon gång i 11 års åldern började jag åka till Johanneshovs isstadion och kolla in hockeymatcher både med AIK, Hammarby och Djurgården och efter ett tag så började Djurgårdens matcher att locka mig mer än dom andra så efter ett tag vart det bara Djurgården som gällde och jag började även springa på fotbollsmatcherna i mitten på 1980 talet även om det var långa resor för en 13 åring från söder om stan. Det är säkert så att min kärlek till Djurgården fördjupades med alla ishockeyframgångar runt 1990 med 3 SM-guld på raken men att heja på Djurgården var delvis även ett val av livsstil med kanske lite snyggare och dyrare kläder. För många förknippas en djurgårdare med Östermalm och även den stadsdelen lockade mig i yngre år men ganska tidigt kom jag fram till att jag helst undviker det stela festandet där och hellre söker mig till andra delar av staden för att roa mig.

När blev du Djurgårdare?

Tankar om Hammarby

Om jag inte skulle vara djurgårdare så skulle jag troligtvis blivit bajare, jag tycker om deras i många fall avslappnade inställning till sporten med mest fokus på egna laget och det var många gånger som vi försökte vinna slaget på läktaren, i detta fall tänker jag på att sjunga och skrika högst under matcherna, men det var sällan vi lyckades och gillar skarpt sättet bajare stöttar laget i medgångar men framförallt även i motgångar vilket vi i djurgården kanske inte alltid gjorde förr i tiden. Matcherna mot Bajen känns för det mesta som ett enda stort party med några få undantag på 2000 talet då det var mer oroligheter och bråk. Saknar matcherna mot både Hammarby och AIK i ishockeyn och tycker det är riktig dåligt att 2 av Sveriges och Stockholms största föreningar inte lyckas få ihop ett slagkraftigt lag som spelar i den högsta serien. Inom fotbollen så ser 2018 ut att inte bara bli ett slag om Stockholm utan även om Sverige och om vi i Djurgården ska vinna det slaget är det ett måste att börja vinna derbymatcherna igen.


Tankar om Hammarby

Tankar om AIK

Ett tag i mina yngre år kändes det inför matcherna mot AIK att som man förberedde sig inför ett krig och om jag idag tittar tillbaka på den tiden med vuxna ögon så tycker jag nog att det var en massa dumheter som pågick och istället för att hjälpa Djurgården och stötta laget till framgångar så i många fall förstörde vi supportrar både för laget och föreningen. Om jag idag tänker på AIK så känner jag fortfarande ett visst hat mot dem men utan att för den skull vilja gå ut och slå dem på käften bara för att dom valt att heja på fel lag och numera ser fram emot matcherna och fotbollen även om det verkar omöjligt för oss att kunna vinna ett derby numera men nästa gång vänder den negativa trenden och spöket kommer vara borta.