AIK supportern

Hej och välkomna tillbaka till vår serie i fighten om Stockholm och inför denna del så har vi tagit ett snack med 3 supportrar till dom 3 stora Stockholmslagen för att ta reda lite grann hur just dom känner och tänker inför dom stora derbymatcherna mot dom andra konkurrenterna och om dom känner eller ser någon skillnad mellan den ena och den andra. I denna del så får vi möta AIK supportern.

När blev du AIK:are?

Antagligen redan när jag föddes vart jag AIK:are eftersom jag är född och uppvuxen i Solna och hemma var pappa gedigen supporter tillsammans med min storebror så i hemmet var det fullt med AIK-saker och hela tiden pratades det om nästa match året runt då vi följde både ishockeyn och fotbollen. Jag kommer ihåg än idag när jag gick på min första match i ishockeyn, jag var drygt 5 år och vi stod i klacken och jag var upphetsad och ville heja på och skrek till, ge mig ett A, ge mig ett I, ge mig ett K, vad blir det? Aiiikkk, problemet var väl bara att det var typ närmaste personen som stod bredvid mig som hörde mig men han skrek med i alla fall så jag var ganska nöjd och AIK vann så efter det har försökt följa så många matcher som möjligt på plats.

När blev du AIK:are?

Tankar om Hammarby

Bönderna från söder som vi kallar dom hemma, nå vad ska jag säga om Hammarby mer, självklart är det så att man ser fram mer emot derbymatcherna än till exempel en match mot Dalkurd och matcherna mot Bajen är alltid något extra med allt som oftast en härlig inramning på läktarna och självklart bidrar vi AIK:are mest till den goda stämningen även om Hammarby supporterna klarar av att piska upp stämningen ganska bra också. Till Hammarby har jag väl inga extra känslor som så, känner en del folk som hejar på dom och utanför fotbollen kan det kan vara ganska ok människor om man undviker att prata just om fotboll som dom inte vet mycket om. Jag tycker inte att matcherna mot Hammarby riktigt väcker samma känslor inom mig som matcherna mot Djurgården även om jag gärna tråkar och hånar dom Bajenfans jag känner efter ett vunnet derby.

Tankar om Hammarby

Tankar om Djurgården

Matcherna mot dom väcker som antydde mer känslor än dom mot Hammarby, kanske för att dom känns som ett snobbgäng, kanske för att Djurgården förknippas med djur, kanske för att dom förknippas med överklassen, jag är inte riktigt säker på varifrån min avsky och nästan hatiska känslor kommer ifrån men inför och under matcherna mot dom kan det ibland handla mer om att hata dom än att älska AIK. Ibland kan jag förvånas av dessa känslor med tanke på att på jobbet har jag en del djurgårdare och arbetar nästan bättre med dom än med vissa andra och dom senaste åren har det ju alltid varit kul att komma tillbaka till jobbet eftersom det faktiskt inte går att förlora mot dom. Men en sak är säker jag är född som stolt AIK:are och kommer dö som AIK:are och mina barn kommer gå i mina fotspår!